Kuva, Midjourney: "construction drawing of a complicated machine with an apple and chat dialogue --ar 2:1"

Oletko jo estänyt tietojesi jakamisen muille ChatGPT:ssä?

tl;dr: jos/kun testaat GPT:tä oikeilla käyttötapauksilla, ota tietoturva- ja -suojasyistä käyttöön OpenAI:n rajapinta (API) tai pyydä ainakin tietojesi käytön estoa ChatGPT:ssä. Lue tämä postaus, niin kerron kuinka tämä tehdään.

OpenAI:n GPT-malleja on vaikea hahmottaa pelkillä hatusta vedetyillä kysymyksillä ja kehotteilla (engl. prompt), sillä useimmat vastaukset ovat riittävän sinnepäin tuottamaan ihastuksen tai jopa innostuksen tunteen. Tämä ei riitä mallin vahvuuksien ja heikkouksien opetteluun, GPT:tä on käytännössä pakko testata oikeilla käyttötapauksilla, jotta huomaa eron kädenlämpöisten mitäänsanomattomuuksien ja aidosti laadukkaiden vastauksien välillä.

ChatGPT:n ja rajapinnan ero

OpenAI:n rajapinta- eli API-mallissa keskusteluja ei jaeta muiden käyttäjien kesken, ChatGPT-ikkunassa tieto sen sijaan päätyy antamasi luvan kautta samaan kompostiin, josta kaikki yrityksen vastaukset on kerätty, ellet tuota erikseen estä. 

Varoittava esimerkki maailmalta: ”Samsung employees accidentally shared confidential information while using ChatGPT for help at work. Samsung’s semiconductor division has allowed engineers to use ChatGPT to check source code.” https://mashable.com/article/samsung-chatgpt-leak-details

Toimi siis joko näin:

  1. Asenna MacGPT
  2. Hanki API-key OpenAI:n verkkosivuilta 
  3. Asenna API-key MacGPT:hen 
  4. Avaa jatkossa MacGPT:n rajapintaikkuna ChatGPT verkkosivun sijaan.

Tai täytä ainakin yrityksen sivulla (https://help.openai.com/en/articles/5722486-how-your-data-is-used-to-improve-model-performance linkitetty lomake, jolla tietojen käsittely estetään.)

MacGPT

Moni Mac-käyttäjä on ottanut käyttöön MacGPT-nimisen ns. shareware, eli maksa mitä haluat, softan, jolla rajapinta muuttuu yhtä helpoksi käyttää kuin ChatGPT. Lisäksi softalla GPT:n tekoälyn saa erilaisiin ikkunoihin, valikkoon ja näppäinkomennon taakse. https://www.macgpt.com/ Jordi, softan kirjoittaja näyttäisi pyytävän 8€ lahjoitusta, joka on mielestäni halpa hinta siitä, mitä on jo tehty ja mitä hän suunnittelee vielä kehittävänsä. (Muille käyttöjärjestelmille on vastaavia sovelluksia ja verkkosivutoteutuksia.)

Turvallinen käyttö edellyttää vielä OpenAI:n sivuilla OpenAI API-keyn (yksinkertainen tekstirimpsu) luomista ja syöttämistä MacGPT-softaan. Mikä parasta rajapinnan kautta käyttäminen on selvästi halvempaa kuin ChatGPT (Hintavertailu: https://medium.com/sopmac-labs/chatgpt-api-pricing-comparison-229267df2d91 ).

Suosittelen siis siirtymistä suoraan rajapinnan käyttäjäksi esim MacGPT:n kautta. ChatGPT on yrityksen mukaan kuluttajille tarkoitettu ja kalliimpi, rajapinnat halvempia ja valmiiksi suojattuja vuotojen varalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *